Tvillingsajtensmall

 
"Du har rätt, jag ser två huvuden!"
 
4002huvuden
Jag låg på britsen på ultraljudsundersökningen för KUB-testet i vecka 12, i april 2013, och hade just skämtat om att jag mådde så illa att det säkert var tvillingar i min mage. Men jag hade inte en tanke på att det kunde vara så på riktigt, det var bara något jag läst om illamående, så när barnmorskan sa de där orden höll jag på att ramla av britsen i ren chock. Jag och min sambo Christopher tittade på varandra och började skratta nervöst. Den första klara tanke som formulerades i mitt huvud var: "Men Alfred då? Han kommer ju inte få någon tid!"
Alfred är vår son som då var två år och två månader, och det var egentligen mest för hans skull som vi bestämt oss för att försöka få ett barn till, för att vi ville att han skulle få ett syskon, och nu blev jag direkt orolig för att två syskon istället skulle göra att han inte skulle hinna få någon uppmärksamhet alls.
150Bakommagen 
Resten av graviditeten fortsatte ärligt talat mest i de här negativa banorna. Den gick bra rent fysiskt; inga komplikationer inträffade och barnen växte som de skulle - men i stort sett allt jag hittade att läsa om tvillinggraviditeter handlade om risker och komplikationer, så utöver att jag mådde mycket sämre än under min första graviditet (dubbelt upp av illamående, trötthet, halsbränna, foglossningar, ont överallt, enorm mage etc) så oroade jag mig konstant. För fostren ("Jag kan väl inte bygga två barn samtidigt!? Allting kan ju inte bara gå bra?!"), för tidig förlossning, för mig själv, för Alfred, för ekonomin, för allt nytt vi skulle behöva köpa till ett extra barn, för hela vårt liv som familj. Jag startade min blogg Tre Blir Fem för att skriva av mig, försökte googla mindre om allt som kunde gå snett och försökte vara en så bra mamma till Alfred jag kunde trots att jag inte mådde nåt vidare och inte orkade mycket. Jag blev arbetslös i samma veva som jag blev gravid, så även om det inte precis var det bästa ekonomiskt, så var det otroligt skönt att slippa jobba när jag mådde dåligt.
 
Till min stora förvåning försökte flickorna (som vi hade tagit reda på att de var vid det stora ultraljudet i vecka 20) inte ta sig ut i förtid, utan stannade snällt inne till det planerade kejsarsnittet i vecka 39. Båda låg på tvären, så det fanns inget alternativ till snitt, även om värkarna skulle startat tidigare. Men jag lärde mig under graviditeten att ungefär 50% av alla tvillingar föds före vecka 37, fast det betyder ju också att hälften kommer ut senare, även om alla verkar tro att alla tvillingar föds alldeles för tidigt.
De kom ut den 22 oktober och var fullständigt perfekta, vägde nästan prick 3 kg var och hade inga konstiga missbildningar som jag oroat mig för, och plötsligt hade vi tre barn! Alfred, Flora och Lilly, världens mest fantastiska barn.
400kejsarsnitt 
Följ oss gärna i bloggen! http://treblirfem.blogspot.se
PS: Vi har faktiskt tid för Alfred också. :)
 
Glöm inte att GILLA Tvillingsajten på Facebook! Där kommer du att få roliga tvillingbilder, videoklipp, länkar och information som inte finns att hitta här.